Voor Fontys Educational Designers (FED) ben ik verantwoordelijk voor de communicatie. Een van mijn taken was het samenstellen van de nieuwsbrief, genaamd Wondermoments.

Het selecteren van de content viel niet mee. Er zijn veel mooie initiatieven gaande binnen Fontys die allemaal een plaats verdienen in Wondermoments. Na enkele brainstorms heb ik een lijstje samengesteld met onderwerpen. Daarna heb ik mijn collega’s aan het werk gezet om stukjes te schrijven.

Het moeilijkste aan de nieuwsbrief vond ik het werken met de vele stakeholders. Ik heb meer dan 20 collega’s bij FED en daarbij zijn we ook onderdeel van een grote organisatie. De dienst Marketing en Communicatie, het college van bestuur, collega’s en betrokkenen hadden allemaal een idee bij de nieuwsbrief.

Uiteindelijk is de nieuwsbrief naar meer dan 24.000 mensen verzonden en door iets meer dan 30% geopend. De gemiddelde open-rate is 35 – 40%. Ik hoopte op iets meer dan de helft, dus rond de 25%. Ik durf voorzichtig te zeggen dat de eerste editie van Wondermoments een succes was.

Wat ik heb geleerd

Wat ik heb geleerd is dat geen enkele belanghebbende écht weet wat hij wil, totdat er een opzet is gemaakt.
Voor mijn opleiding heb ik soms opdrachten uitgevoerd om docenten tevreden te stellen. Het was heel belangrijk om te leren, maar ik vond een voldoende halen nog belangrijker. Ik kan me geen studievertraging veroorloven.

Ik voelde een heel sterk gevoel van eigenaarschap voor de mail. Het was heel bijzonder om verantwoordelijk te zijn voor een product dat zo veel mensen te zien zouden krijgen.

Als ik mijn werkzaamheden achteraf in een cijfer uit moet drukken, zou ik mezelf een 8 geven. Ik heb heel hard gewerkt, mensen om hulp gevraagd en mijn comfortzone ver uitgebreid. Maar soms heb ik té hard gewerkt. Ik heb een contract voor 8 uur per week getekend, terwijl ik nu ongeveer 2,5 keer zo veel werk. Dat is geen houdbare situatie. Daarom moet ik van mijzelf beter opletten dat ik beter plan en slimmer werk in plaats van harder en meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *